Γιγάντιοι σκελετοί… κι όμως δεν είναι μύθος!


Αναφορές σε γίγαντες γίνονται τόσο στην ελληνική όσο και στην παγκόσμια μυθολογία, αλλά και στις προφορικές παραδόσεις ή τις ιερές γραφές όλων των λαών της γης. Ακόμη και στη Βίβλο π.χ. συναντάμε τον Γολιάθ.

Μέχρι σήμερα οι περισσότεροι μάθαμε όμως να αντιμετωπίζουμε την μυθολογία, ως ταυτόσημο του… παραμυθιού.

Βέβαια πολλοί συνάνθρωποι μας έβλεπαν από παλαιότερα, πως η μυθολογία ίσως είναι μία καταπληκτική -και ίσως η πιο βάσιμη- πηγή ιστορικών γεγονότων. Αρκετοί προσπάθησαν να τραβήξουν τις παράλληλες γραμμές ανάμεσα στις μυθολογίες και τη σημερινή πραγματικότητα. Προσπάθησαν να δείξουν πως η μυθολογία είναι ιστορία.

Χρησιμοποιώντας τα Ομηρικά έπη έφτασε π.χ. ο Σλίμαν στην ανασκαφή της Τροίας. Η γερμανίδα φυσικός Γκραζίνα Φόσαρ φανέρωσε κάποιους συσχετισμούς ανάμεσα στην Ιρλανδική μυθολογία και τις σημερινές τεχνολογικές εφαρμογές (βλέπε «Το συνειδησιακό Άλμα» μέρος Α’) όπως το HAARP.

Σίγουρα πολλές φορές οι μύθοι χρειάζονται κάποιο κλειδί αποκρυπτογράφησης, όμως όταν μιλάνε τα ευρήματα… τα κλειδιά περισσεύουν.

Ποιός θα μπορούσε να φανταστεί πως οι γίγαντες πραγματικά υπήρξαν?

Πριν λίγα χρόνια είχε γίνει αναφορά στο γεγονός, πως κατά το άνοιγμα του Μετρό της Αθήνας είχαν βρεθεί τεράστιοι ανθρώπινοι σκελετοί, τους οποίους είδαν εργαζόμενοι εκεί, αλλά «απομάκρυναν» κάποιοι σε άγνωστο προορισμό…

Η δράση του Ινστιτούτου Smithsonian, έχει κατηγορηθεί από αρκετούς. Λέγεται πως φροντίζουν να ενημερώνονται έγκαιρα και να ξαναθάβουν στα βάθη του Ατλαντικού, όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα που παραπέμπουν σε μια εποχή πριν από 5000χρόνια ή παλαιότερα, ανεξάρτητα από τον τόπο εύρεσης…

Παλαιότερα είχα διαβάσει και σχετική απόφαση του ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού, να μην «ασχολούνται» με ευρήματα της παραπάνω περιόδου…

Περίεργες βέβαια τέτοιου είδους αποφάσεις…
Θέλουν να μας κρύψουν κάτι?

Επιπλέον κάποιοι ερευνητές κατέκριναν «διαδικασίες» παραχάραξης, κατά τις οποίες μεταφέρονται αρχαιολογικά και άλλα ευρήματα, μακριά από τον αρχικό χώρο εύρεσης τους, ξαναθάβονται και διενεργούνται «στημένες ανασκαφές», δίνοντας ως χώρο εύρεσης τη νέα τοποθεσία… (τέτοιες καταγγελίες «ακούστηκαν» και σχετικά με τα ευρήματα του κ. Πουλιανού στα Πετράλωνα…)

Σίγουρα το παρόν δημοσίευμα δεν είναι μια ολοκληρωμένη μελέτη, αλλά μερικές σκόρπιες σκέψεις και ερωτηματικά.

Ίσως εσείς οι ίδιοι αποφασίσετε να ερευνήσετε περαιτέρω…

(Οι παραπάνω φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στο γερμανικό περιοδικό Nexus Magazin τεύχος 18. Πρόκειται για τεράστιους σκελετούς που βρέθηκαν στη Βόρεια Ινδία. Οι πράσινες γραμμές προστέθηκαν από εμένα, ώστε να φανεί το μέγεθος του ανθρώπου που στέκεται ή κάθεται δίπλα στον γιγάντιο σκελετό.)

15 Σχόλια


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

  • Θέματα

  • Αρχείο

  • ετικέτες

    2012 Uncategorized Αυτάρκεια Αυτογνωσία Βέδες Δημιουργική Αντίσταση Ελλάδα Θεός Νέα Τάξη Πραγμάτων Πραγματικότητα ΥΓΕΙΑ-ΙΑΤΡΙΚΗ γρίπη των χοίρων εμβόλια φαρμακευτικά καρτέλ φως χρόνος
  • Διάβασαν και σχολίασαν…

    τοξότισσα στη Φθόριο: δηλητήριο στην οδοντόπ…
    Thalassa Karadeniz στη Τα τσάκρας και η σημασία τους…
    Thanos Gampli στη Νορβηγός πολιτικός προειδοποιε…
    xristianna στη Τα 14 επίπεδα- διαστάσεις του…
    η Τοξότισσα στη